Geachte bezoeker, deze website maakt gebruik van een techniek die standaard is op internet, maar uw browser ondersteunt deze helaas nog niet.
Via onderstaande adressen kunt gratis en zonder risico, een browser downloaden die dit wel doet. Het leven online wordt er een stuk mooier mee.


Netscape versie 7 of hoger (MacOS X, Windows en overige)
Mozilla Firebird (Windows),
Camino (MacOS X)
Apple's Safari (MacOS X)
Microsoft Internet Explorer
versie 6 of hoger (Windows) of
versie 5 of hoger (Macintosh)

 

Filippijnen: duik erin!

Als je bedenkt dat de Filippijnen uit meer dan 7.000 eilanden bestaat, kun je je voorstellen dat je er prima kunt duiken. Maar er is meer waardoor het land aantrekkelijk is, veel meer!

Vriendelijk volk

Verwacht van een Filippino geen snelle service -en ook geen vervelende verkooppraatjes. Want ook al kan iedereen wel wat extra's gebruiken, niemand rent daar al te hard voor. Rustig aan, want het is warm... Maar natuurlijk nooit te warm om even naar je te zwaaien of lachen. Of om, als er een feest is, te zingen en dansen. Want dat kan iedereen toch? En je naam, die onthoudt een Filippino meteen. Om 'm - ook na jaren - nooit meer te vergeten.

Cultuurshock?

Denk je aan beeldende kunst en prachtige architectuur als je aan cultuur denkt, weet dan dat dit alles op de Filippijnen niet bijzonder ontwikkeld is. Uit de tijd dat de Filippijnen onder de Spanjaarden vielen stammen wel wat mooie bouwwerken, maar verder zijn het vooral kerken, woningen, sari-sari stores en hutten die het straatbeeld sieren. Het wijdverspreide katholicisme heeft een echt Filippijnse invulling gekregen die het opvallendst terugkomt op de tricycles (brommertaxi's). Deze zijn kleurig versierd met religieuze spreuken, kruizen en beelden van heiligen.

Natuur en klimaat

De wind kan straf zijn op de Filippijnen. Verder regent het wel eens, en ook wel eens een week achter elkaar (vooral van oktober tot februari). Maar een zinderende zon tref je er veel vaker. Onder die zon en temperaturen van 25 tot 32 graden komen palmen, watervallen, vulkanen, regenwouden en stranden prima tot hun recht... Gemaakt om er 'hinay hinay' (Filippijns voor 'relaxed') van te genieten...

naar top pagina

 

 

 

visit the Phillipines

 

 

visit the Phillipines